HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share
 

 running problem

Go down 
AuthorMessage
nelds

nelds

Male Number of posts : 1816
Location : Haverhill
Drives : 2.5TDI T4 LWB
Registration date : 2009-06-17

running problem Empty
PostSubject: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:04

Looking at another motor but it appears to have an issue with the engine. It starts, ticks over fine, as soon as you rev the engine it coughs and stalls, they reckon it might be coilpack...??.....is that right and how much would one cost..??
Back to top Go down
View user profile
LOWANDSLOW

LOWANDSLOW

Male Number of posts : 877
Age : 41
Location : WISBECH
Drives : Mk2 golf 8v
Registration date : 2010-04-11

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:22

Have you checked for a vacum leak because mine did that and thats all it was. I am no mechanic but if it was the coil pack would it not start ?
Back to top Go down
View user profile
nelds

nelds

Male Number of posts : 1816
Location : Haverhill
Drives : 2.5TDI T4 LWB
Registration date : 2009-06-17

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:26

when you say vacuum leak do you mean a split vacuum hose..????.....i probably know less than you do about engines.....lol
Back to top Go down
View user profile
LOWANDSLOW

LOWANDSLOW

Male Number of posts : 877
Age : 41
Location : WISBECH
Drives : Mk2 golf 8v
Registration date : 2010-04-11

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:31

Yes mate because when you put your foot done it draws air in through a split causing the air mixture to be wrong because it is extra air that the maf can not read! I know only what I have taught myself lol
Back to top Go down
View user profile
nelds

nelds

Male Number of posts : 1816
Location : Haverhill
Drives : 2.5TDI T4 LWB
Registration date : 2009-06-17

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:45

if i decide to get it i'll check for that. The car is located in p/borough and can't decide whether to get it towed or take someone from Fendubbers who is local (ish) to cars location, friendly, mechanical who may be able to get it running to drive it home Smile) Smile)
Back to top Go down
View user profile
LOWANDSLOW

LOWANDSLOW

Male Number of posts : 877
Age : 41
Location : WISBECH
Drives : Mk2 golf 8v
Registration date : 2010-04-11

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:48

Does the car run ok on tick over mate ?? Is the problem only when you rev the car Thanks kelvin
Back to top Go down
View user profile
LOWANDSLOW

LOWANDSLOW

Male Number of posts : 877
Age : 41
Location : WISBECH
Drives : Mk2 golf 8v
Registration date : 2010-04-11

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:52

Also what car is it mate ?
Back to top Go down
View user profile
nelds

nelds

Male Number of posts : 1816
Location : Haverhill
Drives : 2.5TDI T4 LWB
Registration date : 2009-06-17

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:53

yeh, it runs on tick over but stalls when you try to rev it

it's a passat 1.8 20V T
Back to top Go down
View user profile
LOWANDSLOW

LOWANDSLOW

Male Number of posts : 877
Age : 41
Location : WISBECH
Drives : Mk2 golf 8v
Registration date : 2010-04-11

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 21:59

Ok mate If you look under the bonnet check all the hoses from the maf back if you listen you should be able to hear if its a leak and run you hand over the pipes! They can be a b***h to find if it is a leak! I will come have a look but it may be a case of the blind leading the blind lol
Back to top Go down
View user profile
Lupton_20vt

Lupton_20vt

Male Number of posts : 6815
Age : 29
Registration date : 2009-02-01

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptyFri Oct 08 2010, 22:52

Vac leak (small hoses) maf or coilpack
Back to top Go down
View user profile
guy
Moderator
guy

Male Number of posts : 1689
Age : 51
Location : Littleport
Drives : MK 1, 2, 2, 3, 4, 4, T5
Registration date : 2009-09-15

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptySun Oct 10 2010, 10:32

Get some easy start and spray it on the pipes and when the revs rush up then you know you've found the leak.
Thats if it is a leak, if it is the coil pack then this wont affect anything.

My advice is plug it in.

_________________
running problem Pbucketrunning problem Pbucketrunning problem Pbucketrunning problem Pbucket
'08 LWB T5 Transprter. '90 MK2 3dr 1300 in white. '95 Mk3 3dr VR6 Highline. '97 mk4 5dr gti 20vi n indigo, '00 mk4 3dr Gti 20v, '91 MK2 5dr GTI in black.
Back to top Go down
View user profile
nelds

nelds

Male Number of posts : 1816
Location : Haverhill
Drives : 2.5TDI T4 LWB
Registration date : 2009-06-17

running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem EmptySun Oct 10 2010, 19:02

car's being picked up wednesday so i'll give it a try.......cheers guys running problem 51732
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




running problem Empty
PostSubject: Re: running problem   running problem Empty

Back to top Go down
 
running problem
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» IOC reject cross country running for winter games
» SA Pro running Dream Team 2010/11
» dead bait straight ledger running rig question....
» Former USA athlete now happy running 400's for UK
» Chris Brown's aggressive running style respected

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
fendubbers :: The Garage :: Engine and Gearbox-
Jump to: